Megszökhetett egy 16 éves fiú – problémák a miskolci pszichiátrián?

Megosztás

Múlt pénteken egy mosdó ablakán át szökött ki a kezelt fiú. Egy kórházi dolgozó szerint kevés az ápoló és az orvos, így nem tudnak kellő figyelmet fordítani a páciensekre – írja az RTL. A miskolci kórház főigazgatója szerint a betegellátás folytonossága garantált az intézményben.

Egy hónapja adták át a miskolci pszichiátriai centrumot, ahol felnőtteket és gyerekeket is ellátnak. „Kifejezetten erre a célra alakították ki az építészeti szabványokat, a beépített anyagokat, nyílászárókat és minden más egyebet” – fogalmazott Révész János, a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház főigazgatója az RTL Híradó tudósítása szerint.

Bár a speciális kialakítással a miskolci kórház főigazgatója és az új centrum vezetője is elégedett volt, az RTL mégis úgy tudja, hogy a megnyitó óta több kivitelezési problémára is fény derült: például a beltéri ajtókat le kellett szerelni, mert befelé nyíltak, így a betegek el tudták volna torlaszolni azokat.

A Híradót egy kórházi dolgozó kereste meg, aki ugyan nyilatkozni nem akart, de az üzeneteit közzétehették:

„Alig van munkaerő. A beosztást igen nehezen tudják megoldani. Se ápoló, se orvos nincs elég” – írta.

Ez utóbbi miatt történhetett meg, hogy néhány napja megszökött egy itt kezelt fiatal. Az RTL beszámolója szerint a 16 éves fiú egy mosdóban törte át a válaszfalat, majd kimászott az ablakon.

A kórházi dolgozó szerint „senki nem hallotta meg, senki nem vette észre”. Mégis, hogy vigyáznak ott a pszichiátriai beteg gyerekekre? – tette fel a kérdést.

A Híradó információi szerint a fiút néhány óra múlva, a kórháztól 7 kilométerre, Szirmán találták meg. A szökéshez egy biciklit is ellopott.

A pszichiátriai centrum vezetőjét, Pesti Zsuzsát is kereste az RTL, de azt mondta, csak a miskolci kórház főigazgatója nyilatkozhat az ügyben.

Révész János írásban azt közölte: nem szökött meg senki, az Ifjúsági Pszichiátriai osztályról egy 16 év feletti ápolt „ugyan távozott, de az intézménybe önkéntesen vissza is tért nem sokkal később”. A kivitelezési munkák szerinte megfelelő minőségben készültek el, bár azt elismerte, hogy az „apró problémák (pl: ajtókitámasztók és zárcserék)” javítására folyamatosan figyelnek. Hozzátette: a betegellátás folyamatossága és biztonságossága garantált.

Forrás és fotó: RTL Híradó

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek